Гримът като извор на щастие

22 Jan

Гримът като извор на щастие

Знаете ли, че използването на декоративна козметика може да ви направи по-щастливи? Най вече защото не е нещо задължително като спането и яденето например и следователно създава приятни емоции, дори когато става въпрос за крайно необходими мерки – за прикриване на сенките под очите или на пъпчиците, да речем. И така, да обобщим, гримирането е:

Весело

“Нанасянето на макиажа само по себе си е дълбоко оптимистично действие – смята Майкъл Кънингам, професор по психология на общуването в Университета в Луисвил. – То демонстрира вашата готовност да излезете сред хората и да им се представите в положителна светлина. В същото време жертвите на депресията изгубват напълно стремежа да се грижат за външността си, не събличат старите анцузи и постоянно спят.”

Ярко

“Цветовете, които слагате, влияят на настроението ви” – продължава Кънингам. – Топлите, и най-вече розовото, вдъхват надежда, а хладните като синьото и светлозеленото успокояват.”

Заразително

Макиажът изпраща положителни сигнали към околните, уверяват психолозите и сексолозите. И понеже щастието ражда щастие, когато се намираме сред позитивно настроени хора, ние се чувстваме по-добре.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: