Предимствата на мазната кожа

23 Jan

angelina_joliemakeup-cosmetics

 

Някога ядосвали ли сте се, че имате мазна кожа? Недейте – този “недостатък” е във ваша полза.

Не е необходимо да отделяте време и пари, за да се оттървете от мазната кожа. Тя има своите предимства. Ето някои от тях:

1. Изглеждате по-млади

При хората с мазна кожа по-късно и по-трудно се появяват бръчки за разлика при тези със суха кожа.

2. Има предимства при нанасянето на грим

Мазнината, която кожата отделя, може да послужи за основа на грима. Благодарение на мазния слой, гримът се нанася равномерно. Трябва само да подбирате внимателно козметиката, която използвате. Необходимо е да бъде качествена и предназначена за вашия тип кожа.

3. Имате по-приветлив вид

При добри грижи мазната кожа изглежда по-здрава и хубава от сухата. Редовното миене на лицето с вода и използването на мек препарат за почистване, ще му придаде повече блясък. Агресивната козметика за почистване на лице няма да направи кожата ви по-суха, а ще премахне част от мазнината, която й е необходима. Предимството е, че ако имате мазна кожа няма нужда да нанасяте непрекъснато овлажняващ крем.

4. По-лесно се поддържа киселинността на кожата

Мазнината, която отделя кожата, има съществена роля в поддържането на киселинността на кожата, т.е кожата отделя тънък слой олеинова киселина, която предпазва от бактерии и инфекции. При мазната кожа киселинността на този слой е 4.5-6.2, който предпазва повече кожата от изсушаване за разлика от при сухата и нормалната кожа.

Независимо от типа кожа който имате, трябва редовно да се грижите за нея, основно чрез ежедневно почистване, а от време на време и с допълнителни подхранващи средства (маски, масажи, пилинг). Не забравяйте, че здравословният начин на живот и балансираното хранене, влияят благоприятно на здравия тен на кожата. Пийте повече вода, за да може тялото ви да се освободи по-лесно от токсините. В крайна сметка бъдете внимателни с козметиката, която използвате, за да избегнете бъдещи усложнения.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: