5 мита за красотата, в които хората още вярват

28 Jan

1. Ако бръснете космите си, те ще растат по-бързо и ще бъдат по-дебели

5 мита за красотата, в които хората още вярват

Много момичета предпочитат точно този метод, защото е лесно, бързо и безболезнено. Широко разпространено е схващането, че бръсненето прави космите по тялото и лицето по-дебели. Това категорично не е истина. Самобръсначката премахва само видимата част на косъма, а фоликулът остава непокътнат. В тази част косъмът е по-дебел, а именно тя израства първо след бръсненето.

 

2. Ако добавите противозачатъчно хапче към шампоана си, косата ви ще расте по-бързо

5 мита за красотата, в които хората още вярват

Ако това беше истина, козметичните компании отдавна да бяха включили всички онези “чудодейни” съставки от противозачатъчните хапчета в гамата си продукти за коса.  Факт е, че някои медикаменти против забременяване действат блогоприятно при косопад, но това е заради съдържанието на естроген в тях. Само че стриването на прах на такова хапче и смесването му с шампоана няма да даде същия резултат, най-малко защото е невъзможно съставките му да се абсорбират през кожата.

 

3. Ако пиете два литра вода на ден, кожата ви е напълно хидратирана

5 мита за красотата, в които хората още вярват

Факт е, че когато изпивате количество от два литра вода на ден, сте хидратирани. Но ако смятате, че правейки това можете спокойно да изхвърлите хидратиращия си крем, помислете отново. Водата наистина ще поддържа кожата ви хидратирана, но и кремовете са задължителни, защото те действат и отвън.

 

4. С лазерната епилация ще се отървете от космите завинаги

5 мита за красотата, в които хората още вярват

Не вярвайте изцяло на козметичните салони, които ви обещават, че ще се разделите с досадните косми завинаги. Факт е, че няколко процедури имат видим ефект върху кожата, но все още няма проучвания, които да доказват, че никога повече няма да видите косъмче по тялото си. Чрез лазарната епилация косъмът действително изстънява, но може да израстне пак. Като цяло това зависи от много фактори – от възрастта, от третираното място и не на последно място от гените.

 

5. Ако миете косата си всеки ден, с течение на времето тя ще стане по-слаба

5 мита за красотата, в които хората още вярват

Косопадът няма нищо общо с честотата на миене на косата. Възможна причина за това е използването  на неправилни продукти за скалпа. Няма проучване, което да доказва, че всекидневното миене на косата влияе отрицателно на нейната здравина. Не забравяйте, че когато се грижите за косата и кожата си всекидневно, те ще изглеждат красиви и здрави.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: