Още 5 мита за красотата, в които хората още вярват

29 Jan

1. Редовната консумация на шоколад причинява пъпки

Още 5 мита за красотата, в които хората все още вярват
През 50-те години на миналия век се твърдеше, че високото съдържание на мазнини в шоколада активизира действието на мастните жлези на лицето, което от своя страна причинява появата на пъпки и черни точки. И до днес, въпреки многото научни изследвания и трудове, тази хипотеза все още не е доказана. Специалистите по хранене успяха да докажат, че антиоксидантите, които се съдържат в черния шоколад помагат за регулиране на мастната секреция. А това ще рече – хапвайте спокойно черен шоколад, за да нямате пъпки по лицето си. Не е ли страхотно?

 

2. Кръстосването на краката причинява разширени вени

Още 5 мита за красотата, в които хората все още вярват
В света на красотата твърдението на такова нещо е равносилно все едно да кажем, че земята е плоска. За появата на разширените вени има много причини, между които хормонални смущения, наследствена обремененост, стоенето дълго време, носенето на тесни панталони или обувки, но категорично кръстосването на краката не е една от тях.

 

3. Енергичното четкане на косата я прави по-здрава

Още 5 мита за красотата, в които хората все още вярват
Сигурно сте чували твърдението, че ако разресвате косата си с четка бързо и енергично, това ще заздрави скалпа. Още един мит! Истината е, че за да имате красива и добре поддържана коса, трябва да я разресвате внимателно с мека четка и умерени темпове. Правете това веджън дневно, най-добре сутрин. По този начин ще се създаде добра циркулация и скалпът ще бъде снабден с нужното количество кислород. Опитайте, за да видите резултата.

 

4. Трябва да режите ноктите на ръцете си само с ножичка

Още 5 мита за красотата, в които хората все още вярват
Много жени смятат, че за да имат перфектен маникюр трябва да изрязват ноктите си с ножичка за нокти. Само че този метод може да доведе до неприятно им начупване. Можете да оформите маникюра си по този начин, но бъдете внимателни при изрязването на ноктите. С помощта на пила бързо и лесно можете да им придадете желаната форма, без това да нарушава целостта и здравината на нокътната плочка.

 

5. Изскубването на белите косми стимулира появата на нови такива

http://sdelkoteka.bg/index.php?id_category=20&controller=category
Появата на бели косми е съвсем естествен процес, който при всеки човек е строго индивидуален. При хората, които не страдат от косопад, такива косми ще се появат отново, независимо дали сте ги изскубнали веднъж или няколко пъти. И въпреки това все още битува мнението, че отсраняването на един такъв косъм ще причини появата на поне десет такива. Ако това беше истина, вече щеше да има лек за плешивостта.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: