Дейности за по-добър сексуален живот

31 Jan

couple-in-bed-298x232_0

 

Тренировките са полезни не само за перфектен външен вид и добра физическа форма. Има някои специфични дейности, които могат да подобрят и сексуалния ви живот.

Тренировките подобряват сексуалния живот не само заради физическото самочувствие, което се придобива, но и заради укрепването на специфични мускули, които най-често се използват в сексуалния акт.

Упражненията дават еластичност и издръжливост, а ето и някои дейности, които са в полза на секса.

Танци

Танцуването придава на тялото необходимия баланс, самочувствие и еластичност. Без значение дали е салса, джаз или зумба, тялото свиква с бързите движения и има по-голяма стабилност в различни позиции. Още повече заради участието на раменете и централната част на тялото (долната част на гърба, корема, таза и диафрагмата), танците са идеалният начин тялото да получи всички необходими физически предразположения за извършване на качествен сексуален акт.

Йога

Много е писано по въпроса за това как йогата подобрява всички аспекти на живота – здравето на сърцето, долната част на гърба, корема, таза и диафрагмата, подобрява гъвкавостта на ставите, мускулите… списъкът е безкраен. В него спокойно може да се добави и приноса в сексуалния живот, защото йогата учи как се диша правилно. Колкото по-дълбоко се диша и колкото повече се практикува философията на осъзнаване на тялото чрез йога, толкова по-добър става и сексуалният живот.

Пилатес

За пилатеса се казва, че е вдъхновен от някои влияния на йогата, което го прави толкова добър за секса, колкото и йогата. Пилатес е чудесен начин да се укрепят тазовите мускули.

Упражнения за укрепване на скелетната мускулатура

Тези упражнения подобряват кръвообращението, което за сексуалния акт означава – по-добър и по-дълъг оргазъм. Увеличават и нивата на тестостерон.

Плуване

Плуването е чудесен начин за физическа издръжливост. Започнете с 30 мин и отбележете колко дължини можете да преплувате. Записвайте резултатите всяка седмица. Ще забележите, че само след няколко дни силата и издръжливостта ви ще се увеличат. И двата параметъра са необходими за добър сексуален живот.

Упражнения за сърцето

С оглед на това, че добрият секс е свързан със сърдечно-съдовата система и добрата циркулация на кръвта, тези упражнения са това, от което се нуждаете, ако искате да извършвате добър и качествен сексуален акт. Разходките, тичането, бързото ходене, алпинизмът и др. са препоръчителни за подобряването на сърдечната дейност, с което ще увеличите едновременно и удоволствието от секса.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: