Упражнения за уморени ръце

1 Feb

HANDS

 

След като приключите с маникюра – не спирайте. Това е идеалният момент да се погрижите за ръцете си. Масажът и упражненията за ръце стимулират кръвообращението, а ако имате болки в дланите или пръстите, масажът и упражненията ще ви освободят от неприятното чувство.

 

Изберете подходящо масло

За масаж на дланите е необходимо масло за масаж. Често се препоръчва масло от гроздови семки, бадемово масло или зехтин. Достатъчна е около половин чаена лъжичка. Масажирайте първо пръстите, възглавничките в основата на пръстите и накрая дланите. Докосвайте леко ръцете така, както ги миете със сапун.

 

Раздвижване

Размърдайте пръстите. Изпънете ръцете успоредно със земята. Протегнете пръстите и ги съберете. Направете го 10 пъти, запазвайки хоризонталното положение на ръцете. Направете същото с ръцете, поставени вертикално по отношение на земята. Направете го няколко пъти с две ръце в различни положения.

Упражнение 1: Разтърсете енергично ръцете. Съберете ги с пръстите нагоре и ги притиснете една към друга. Задръжте няколко минути.

Упражнение 2: Натиснете на мястото между палеца и показалеца и задръжте така докато усетите, че ви облива лека топлина.

 

Обърнете внимание на всеки пръст.

Раздвижете всеки пръст поотделно, хването го с другата си ръка и с кръгови движения плъзнете пръста от основата към върха. Направете това с всеки пръст на двете ръце, за да освободите напрежението. Оставете ги да висят свободно в тяхната естествена поза.

След като приключите с масажа избършете маслото с мека кърпа.

Упражнение 3: Седнете на удобен стол и поставете ръце върху коленете. Затворете очи и отпуснете тялото си за 5 минути.

 

Упражненията помагат особено много на хора, чийто професии изискват постоянна активност на дланите и пръстите, което с времето води до появата на болести.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: