Кратко мини пътешествие до Италия

7 Feb

Всеки, който не е посещавал Италия в живота си е загубил много. Достатъчна е дори тридневна екскурзия, за да разгледате някои от най-известните италиански туристически дестинации: Неапол, Помпей, Соренто и Капри. Ако обичате вкусната храна, крайбрежните вкусотии и историята със сигурност ще се насладите с всичките си сетива на тези няколко дни, изпълнени с незабравими впечатления от този завладяващ регион.

Веднага след Рим, което безспорно е първото място за посещение в Италия, тръгнете за Неапол – град, включен в листата на Юнеско и известен с вкусната си пица, която цял свят обича. Неапол кипи от живот и не случайно е столица на административния регион в Южна Италия – Кампания.

Neapol

Друга завладяваща забелижителност в Италия е Помпей, също включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Ще имате възможност да се “поровите” из дълбините на Помпей, за да откриете следите от древното римско ежедневие. Поради липсата на въздух и вода, впечатляващи стенописи и предмети, погребани с изригването на вулкана Везувий, са се запазили непокътнати в продължение на две хиляди години.

Кратко мини пътешествие до Италия

Гледайки от залива на Неапол се виждат морските скали на Соренто, “облицовани” с луксозни хотели и плетеница от лимонови дръвчета. В никакъв случай не пропускайте да опитате известния в цял свят ликьор лимончело, който се произвежда точно тук.

Кратко мини пътешествие до Италия

Крайна спирка от това мини пътешествие трябва да е остров Капри. Известният още от времето на Римската империя курорт примамва стотици туристи с феноменът “Лазурната пещера”. Дъното й е под земята, а входът е много нисък. Заради странното завихряне на вятъра във вътрешността й, от векове насам се смята, че това всъщност са чародейните гласове на морските сирени, които обитават тези земи.

Кратко мини пътешествие до Италия

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: