Отслабване с криолиполиза

8 Mar

Криотехнологията е специален метод за естетически процедури, използван за “топене” на мастна тъкан с уникална система за охлаждане.

Отслабване с криолиполиза

Криолиполизата е неинвазивна процедура, която се базира на контролирано охлаждане на мастните клетки. Резултатът е разграждане на мастната тъкан, замразяване и намаляване й по този начин.

Ефектът от криолиполизата е подобен на ефекта, който се случва с ягодката след размразяване – тя започва да се разпада. По подобен начин, мазнините се разграждат и се отделят от организма с метаболизъм. Процесът обикновено отнема от 20 дни до 3 месеца.

За кого е подходяща?

Идеалните пациенти, които реагират добре на тази процедура, са тези с нормално тегло, които имат повишена мастна тъкан само на определени места на тялото. Криолиполизата не е начин за отслабване и не е заместител на липосукцията.

Ефективност

За максимален ефект от криолиполизата се препоръчват няколко терапии. Продължителността на процедурата може да варира в зависимост от размера на натрупванията на третираната зона. Обикновено всяка зона се третира средно по 45 минути.

Допълнителни терапии

След криолиполизата се преоръчва да се направи вакуумен масаж за разнасяне на разбитите мастни клетки.

Странични ефекти

Възможно е след обработката да се появи зачервяване на третираната зона. То може да трае от 5-6 минути до няколко часа. В редки случаи се появяват синини, които изчезват за няколко дни.

Противопоказания

Процедурата не се препоръчва на хора, които имат проблеми с черния дроб, бъбречна дисфункция, уртикария в резултат на интензивно излагане на студ, тежка форма на диабет, рак, дерматит, екземи, акне, разширени вени, бременни жени и кърмачки.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: