7 начина да се справите със стриите

18 Mar

7 начина да се справите със стриите

Стриите са белези по кожата, които се появяват вследствие на различни причини: бременност, рязко наддаване на тегло, прекаляване със спорт като вдигане на тежести например и т.н. Стриите се появяват много лесно и мигновенно, но борбата с тях е дълга и изисква много постоянство. Прочететe в следващите редове как да се справите с този така болезнен женски проблем.

  1. Хранете се здравословно

Здравословният начин на живот и здравословното хранене ще помогнат и при този случай. Подбирайте такива храни, които са богати на витамини и хранителни вещества, като плодовете и зеленчуците. Това ще допринесе за подобряване еластичността на кожата, както и ще ви предпази от появата на стрии. Задължително измивайте плодовете и зеленчуците обилно с вода. Поемайте достатъчно количество течности, които също ше поддържат кожата хидратирана и еластична.

  1. Зехтин и алое вера срещу стрии

Много хора твърдят, че кремовете и екфолиантите не са ефективни в борбата със стриите, но те не са попаднали на точния продукт. Предлагаме ви „направи си сам” хидратираща терапия, която ще намали стриите само за няколко седмици. Всичко, от което се нуждаете, е 4 с.л. студено пресован зехтин, 4 с.л. алое вера и 1 с.л. захар. Смесете всички тези съставки в стъклен буркан и оставете за няколко часа във фризера, докато сместа се втърди. Втривайте в кожата всяка вечер преди лягане в продължение на няколко седмици.

  1. Ретинол

Ретинолът има свойство да възстановява кожата. Намира широко приложение в козметиката. Ако стриите върху кожата ви са съвсем „пресни”, все още червени и появили се преди по-малко от шест седмици, опитайте да ги третирате локално с ретинол. Така не само ще намалите зачервяването, но и ще сведете шанса за поява на нови стрии до минимум.

  1. Какаово масло

Какаовото масло е най-старият начин за справяне със стриите и много жени все още ще кълнат в него. В него се съдържат ензими, които могат да намалят значително увреждането на тъканите на кожата. Тези ензими тонизират кожата и я хидратират. Какаовото масло също е добра превантивна мярка за предотвратяване появата на стрии по време на бременност.

  1. Упражнения

Дори и да ви изглежда странно и нелогично, една добра тренировка също помага за справяне със стриите. Макар физическото натоварване да няма пряко въздействие върху кожата, тренирането на мускулите спомага тя да изглежда по-добре, а и вие да се чувствате по-добре. Упражненията също помагат за засилване притока на кислород в кожата и за прочистване на тялото от токсини.

  1. Масло от лавандула

Лавандуловото масло е друго локално лечение на стрии. То е едно от най-нежните масла – предизвиква регенерация на кожата, а също и предотвратява появата на нови стрии. Смесете лавандулово масло с масло за тяло и втривайте по три пъти на ден в засегнатия участък.

  1. Витамин С

Според водещи фармацевти и дерматолози, Витамин С може да увеличи производството на колаген в тялото и по този начин да редуцира значително наскоро появили се стрии. За най-добри резултати се препоръчва комбинирането на витамин С с гликолова киселина.

Предложените по-горе начини за справяне със стрии са ефективен начин за лечение у дома. Ако вашите стрии са упорити и не се повлияват от тях, консултирайте се с дерматолог за лазерно лечение.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: