Какво казва гримът за вас?

22 Mar

Makeup

Гримът е много важен. Ето защо, в зависимост от това какво впечатление искате да оставите у другите, е нужно да подберете подходящ грим. Какво говори за вас гримът, който носите.

Твърде много блясък

Многото грим, изкуствени мигли, черен туш и обилно количество руж на работа, освен ако не работите в сферата на модата, в театър или нещо подобно, може да придаде посланието, че сте недостатъчно улегнали. Драстичните методи, които би трябвало да ви направят да изглеждате по-млада или по-стара, вероятно ще ви накарат да изглеждате смешно. Съветът на гримьорите е – бъдете себе си, не се опитвайте да подражавате на някой друг. И друго, когато се гримирате имайте предвид обстоятелствата.

Формата на веждите

Веждите, макар че заемат малка част от лицето са много важен елемент от външността и отразяват личността. Добре оформените плътни вежди и леко заоблени създават впечатление за увереност. Вежди с остри ъгли издават за натура, свикнала да командва. Веждите в полукръг характеризират хора с мек и смирен характер.

Избор на цветове.

Често се препоръчва да се използват червени цветове, когато се ходи на интервю, защото червеното е цветът на самочувствието, енергията, страстта, силата и вълнението. Червеният цвят издава сила, особено червеното червило. Понякога, именно заради посланията, които носи този цвят, можете да постигнете обратния ефект. Ако искате да оставите впечатление, че сте сериозен и отговорен човек, се насочете към синьото. Посланието, което носи синьото (син молив и сини сенки за очи) е доверие, искреност и зависимост. Розовото символизира младост, живот и женственост.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: