7 начина как да се храните здравословно, ако мразите да готвите

25 Mar

7 начина как да се храните здравословно, ако мразите да готвите

Мързеливите готвачи, в това число слагам и себе си, винаги са изправени пред труден избор: какво да правим ако не обичаме да готвим, а искаме да се храним здравословно? Обичам добрата храна, но висенето с часове в кухнята просто не е за мен. За щастие, наскоро открих, че има начин да ям вкусна храна, без да да прекарвам много време над печката. Вижте няколко полезни съвета.

  1. Простички ястия

Дори и най-мързелият готвач не може да избегне напълно готвенето (освен ако не заложи само и единствено на сандвичи или друг тип фаст фуд). Решението е в най-обикновените гозби. Приготвянето на такъв тип храна не е никак сложно, а тя може да бъде и много питателна, стига да се използват здравословни продукти. Пример за такива ястия са всички видове паста, както и богатите салати.

 

  1. Качествени продукти

Искате ли да приготвите ястие с минимални усилия? Използването на качествени продукти и съставки е важно условие, за да стане то вкусно. По-доброто качество на храните гарантира превъзходен вкус, без да се налага да прекарвате часове в опити да направите нещо апетитно. Ако бюджетът ви е ограничен, заложете поне на качествен зехтин.

  1. Серийно готвене

Дали ще сготвите четири порции от дадено ястие или само две, общо взето като инвестиция на време е едно и също. Съхранявайте в хладилник или фризер останалото количество храна и когато решите да го консумирате, просто го претоплете в микровълновата фурна. По този начин само с два, три часа в кухнята ще си осигурите храна за цяла седмица. Сервирайте всеки път с различна гарнитура за разнообразие.

  1. Споделено готвене

Ако живеете със съквартирант можете да опитате следното нещо: редувайте се кой да готви и споделяйте храната си. Така ще ви се налага да готвите само през половината седмица. А ако имате и малко повече късмет, съквартирантът ви може да обича да прекарва часове над фурната. Тогава за вас остава миенето на чиниите. Или пък направете някакво споразумение от типа: от вас продуктите, от него – готвенето.

  1. Храна за вкъщи

Отлично решение за това как да се храните добре, без да готвите, са гастрономите или магазините, които предлагат храна за вкъщи. Това определено не е добре от финансова гледна точка– разбира се винаги е по-евтино сами да приготвите храната си. Но изобилието от вкусни ястия, особено в по-добрите гастрономи, е много изкушаващо.

  1. Оферти от ресторантите

Ако наистина мразите да готвите, единственият начин да избегнете кухнята е храненето навън. Това е скъпо удоволствие и повече хора не могат да си го позволят всеки ден. И все пак ако разполагате с ограничен бюджет, има начин как да получите повече за парите си. Ресторантите се опитват да насърчат бизнеса си чрез предлагането на промоционални оферти в сайтове за колективно пазаруване.

 

  1. Подходящият партньор

Най-доброто решение за мързелия готвач оставихме за накрая – намерете си подходящ партньор – такъв, който обича да готви. Не е нужно да е професионален готвач, достатъчно е да чувства влечение към кулинарното изкуство. И за да бъде всичко честно и поравно разпределено, вие поемете отговорност за другите домакински задължения.

Човешкото тяло е така устроено, че трябва да се храни т.е. да се избегне напълно готвенето е почти невъзможно. Но няма нужда да се превръщате и в роб на тенджерата, ако кулинарията просто не ви идва отвътре. Следвайте нашите предложения и ще бъдете в състояние да се храните добре, без да прекарвате часове в кухнята.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: