Какво да видим в Португалия

28 Mar

Лисабон

losabon

Повечето от атракциите, които можете да видите в Португалия, са в нейната столица – Лисабон. В района на Баикса се намира сърцето на града, а разхождайки се из уличките на квартал Алфама, можете да се насладите на музиката фадо. Река Тежу и въздухът, пропит с меланхолия, който винаги подухва откъм морето, правят Лисабон една от най-атрактивните европейски столици. Обиколката на града с трамвай 28 е истинско удоволствие за човешките сетива.

Порто

porto

Това е вторият по големина град в Португалия, който се намира в северната част на страната, на устието на река Дуеро. Освен с очарователната архитектура, градът се отличава и с прекрасни мостове като Мост Луис I. Катедралата на Порто, църквата Сан Франциско и католическата църква Торе душ Клеригуш са места, който не трябва да пропускате.

Фатима

fatima

Фатима е един от най-религиозните градове в света. Причината за това е, че Дева Мария се явява на трите деца на местен овчар, насред полето. На това място, в чест на Дева Мария, е построена Басилика до Росарио, която целогодишно се посещава от милиони поклонници.

Коимбра

Коимбра

Коимбра е един от главните градове в Португалия и чарът му се корени в неговия университет. Това е един от най-старите университети в Европа, основан през Средновековието. Библиотеката и музеят си струва да бъдат посетени. В града има и много сгради с историческо и архитектурно значение.

Мадейра и Азорските острови

Мадейра

Островите Мадейра и Азорските острови са основна туристическа дестинация в Португалия. Двата островa имат многобройни красиви плажове, където туристите могат да се насладят на истински комфорт, съчетан с различни видове воден спорт.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: