Котките – тези мъркащи красавци

4 Apr
котки

котки

Котките са красиви и забавни домашни любимци, които могат да споделят с вас много интимни моменти.
Преди пет хиляди години в Египет котките са били символ на царствеността. Днес котките са едни от най-разпространените домашни любимци като много малък процент от тях са чистокръвни.

Котките обикновено са независими животни, но никога не престават да бъдат лоялни към своите господари. Факт е, че фразата “Който не обича котки е така, защото никога не е имал такива” е много вярна. Човек не може да оцени тези пухкави красавци, ако никога не е имал такива.

Някои проучвания твърдят, че галенето на котка намалява нивата на стрес, увеличава самочувствието и също така създава усещане за сигурност на човека.
Знае се, че котките имат много изострени сетива и обикновено те долавят звуци, миризми или вибрации, които хората не са в състояние да забележат.

Котките са изключително лесни за отглеждане в къща, за разлика от кучетата, които изискват повече време и грижи. Те са тихи и чисти животни, лесно приспособими към ново място и не изискват много пространство. Благодарение на възглавничките, които имат на лапите си, котките са много тихи животни.

Друга известна фраза гласи: “Кучето знае кой е господарят му, а котката вярва, че е господарят”. За разлика от кучетата, тези животни не могат да се третират като собственост, а като партньор, с когото да споделите дома си.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: