8 причини да се подложите на професионален масаж

15 Apr

Масажите отдавна не са само са богатите и известните. Един професионално направен класически масаж, освен чудесен начин за облекчаване на стреса, носи и много ползи за тялото, за които не сте и подозирали. Продължете да четете и не губете време, а си запишете час за релаксиращ масаж – ще направите нещо страхотно за здравето и самочувствието си.

8 причини да си направите професионален масаж

8 причини да си направите професионален масаж


1.   
Облекчава стреса

Една от най-големите ползи на масажа безспорно е облекчаването на стреса и намаляването симптомите на тревожност и депресия. По време на процедурата, нивата на хормона кортизол, известен още като хормон на стреса, намаляват значително. Това води до понижаване на кръвното налягане и до повишаване на настроението. Масажите спомагат също за повишаване нивата на допамин и серотонин, които са невротрансмитери и спомагат за по-добрата концентрация и хубавото настроение.

 2.    Засилва имунната система

Друга полза от класическия масаж е подсилването на имунната защита на организма. Според едно проучване, направено от Cedars-Sinai Medical Center, масажът предизвиква измерими промени в имунната и ендокринната система при здрави възрастни. Това е една чудесна причина да се подлагате на редовни масажи.

 3.    Облекчава болката

Следващият път, когато усетите някаква физическа болка, отидете на масаж. Установено е, че той наистина облекчава болката и дори помага да хора, страдащи от артрит. Според някои изследвания, масажът е толкова ефективен, колкото приема на лекарства, акупунктурата или практикуването на йога.

 4.    Намалява предменструалния синдром

За повечето жени „онези дни” от месеца са наистина ужасно преживяване. Масажът може да помогне и в този случай – той облекчава най-честите симптоми на предменструалния синдром като подуване и промяна в настроението. Какъв прекрасен начин да поглезите себе си, без да чувствате вина!

 5. Подобрява съня

В нашето ежедневие е все по-трудно да се наспим пълноценно и да се събудим наистина отпочинали и свежи. Според авторитетното здравно списание Health Magazine, масажът афектира върху делта вълните в мозъка, които са свързани с най-дълбоката фаза на съня. Ако страдате от безсъние или просто не можете да спите добре, един масаж с мед например, може да се окаже чудесен лек.

6.    Облекчава главоболието

Както споменахме по-горе, масажът спомага за намаляване на болките. Това важи в пълна степен и за досадното главоболие, от което страда всеки трети човек на планетата. Опитайте няколко дни в обедната си почивка да отскачате до козметичния салон за едночасов релаксиращ масаж и ще осъзнаете, че можете погледнете на  остатъка от деня по един нов и различен начин.

 7.    Ползи и за красотата

Ако забележите, че кожата ви е изгубила блясъка си, а косата ви вече не е онази грива, която е била преди, значи имате нужда от масаж. Един професионален масаж на лицето и главата помага да се стимулира притокът на кръв, което води до сияйна, чиста и мека кожа.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: