Емблематичните сериали на 90-те

22 Apr

90-те години на 20-ти век са синоним на най-доброто в развлекателната индустрия – най-големите музикални хитове и най-хитовите сериали. Тогава, преди експанзията на интернет, всички се събирахме около телевизора като основен източник на забавление. Вижте кои телевизионни продукции опразваха улиците.

На гости на третата планета

Емблематичните сериали от 90-те

На гости на третата планета

На гости на третата планета е американски ситком, продукция на NBC, излъчван в периода 1996 – 2001 година. Сюжетът се върти около четири извънземни същества, които са на експедиция на Земята, която те смятат за съвсем незначителна планета. Пришълците се представят за човешко семейство, за да наблюдават поведението на обикновените хора.

Алф

Емблематичните сериали от 90-те

Алф

Алф е американски ситком, жанр научна фантастика, създаден от Пол Фуско. Излъчва се по NBC от 1986 до 1990 година. Основният персонаж в сериала е Гордън Шамуей, симпатично извънземно с прякор Алф (абривиатура от Alien Life Form – в буквален превод „извънземна форма на живот”), който катастрофира в гаража на семейство Танер.

Бевърли Хилс 90210

Емблематичните сериали от 90-те

Бевърли Хилс 90210

Бевърли Хилс 90210 е американска драма, излъчвана в периода 4 октомври 1990 – 17 май 2000 година по телевизия Фокс. Бързо се разпространява из цял свят. Сериалът проследява живота на група тийнейджъри, живеещи в луксозния квартал Бевърли Хилс, Калифорния.

Бар Наздраве

Емблематичните сериали от 90-те

Бар Наздраве

Бар Наздраве е американска ситуационна комедия със завидните 11 сезона – от 1982 до 1993 година. Шоуто се развива в бар Наздраве, намиращ се в Бостън, Масачузетс – място за срещи, релакс, забавление или просто разговори на местните жители. Саундтракът на сериала се изпълнява от Гари Портной. Емблематичен рефрен от тази песен е „Където всеки знае товето име”, който се превръща и в мотото на Бар Наздраве.

Далас

Емблематичните сериали от 90-те

Далас

Далас е американска сапунена опера, проследяваща живота на семейство Юинг – богата фамилия, притежаваща огромни имения с едър рогат добитък. Освен това те са и първенци в нефтената индустрия. Сериалът печели четири награди Еми, включително и за най-добра акриса в телевизионен сериал за Барбара Бел. Далас изстрелва кариерата на актьора Лари Хагман, в ролята на алчния нефтен барон Джей Ар Юинг, до неподозирани висоти. Други емблематични имена от сериала са актрисата Барбара Бел, в ролята на Мис Ели и Джим Дейвис, който изиграва последната си роля, преди смъртта си през 1981 г, като патриархът на семейството – Джок Юинг.

Спешно отделение

Емблематичните сериали от 90-те

Спешно отделение

Спешно отделение е американска медицинска драма, продуцирана от NBC и излъчвана от септември 1994 до април 2009 година. Създаден по идея на Майкъл Крайтън, сериалът има четиринадесет сезона, като през всеки от тях поддържа завиден рейтинг. Лекарите и медицинските сестри от спешното отделение на градската болница всекидневно се изправят пред предизвикателствата на претъпканите чакални, недостига на персонал и сблъсъка със смъртта. На фона на тази обстановка, те изживяват и много персонални драми, свързани с личния им живот.

Всички обичат Реймънд

Емблематичните сериали от 90-те

Всички обичат Реймънд

Всички обичат Реймънд е американски телевизионен ситком, който се излъчва по CBS от 1996 до 2005 година. Много от случките в сериала са базирани на истинските преживявания на главния актьор Рей Романо, на продуцента Фил Розентал и на сценаристите на продукцията. Главните персонажи в ситкома са вдъхновени от реални членове на семействата на Романо и Розентал.

Фрейзър

Емблематичните сериали от 90-те

Фрейзър

Фрейзър е американски ситком, продукция на NBC, излъчван в периода 1993 – 2004 година. Направен като продължение на Бар Наздраве, сериалът залага на познати имена – Келси Грамър, Дейвид Хайд Пиърс, Джон Махони, Джейн Лийвс и Пери Гилпин за звездите и тук. Фрейзър е един от най-успешните сериали-продължения в историята на телевизията и в същото време един от най-критично аплодираните комедийни сериали на всички времена.

Приятели

Емблематичните сериали от 90-те

Приятели

Приятели е американски ситком, създаден по идея на Дейвид Крейн и Марта Кауфман, който се излъчва по NBC в продължение на десет сезона – от 1994 до 2004 година. Историята се върти около група приятели в Манхатън, които изпадат непрекъснато в комични ситуации, около техните взаимоотношения, работа и личен живот.

Женени с деца

Емблематичните сериали от 90-те

Женени с деца

Женени с деца е американска ситуационна комедия, която се излъчва в продължение на единадесет сезона. Сериалът проследява живота на странното семейство Бънди, живеещо в Чикаго, Илинойс. Шоуто е забележително с това, че е първото, което се излъчва в праймтайма на телевизия Фокс. Сериалът се снима от 1987 до 1997 година.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: