Сьомга

25 Apr
Сьомга

Сьомга

Сьомгата е събирателното име за различни видове риба от семейство Пъстървови. Тя живее по крайбрежията на Северноатлантическия океан, Тихия океан и Големите езера в Северна Америка. В много части на света се развъжда интензивно в различни водоеми.

Като цяло, сьомгата се ражда в сладководна вода, мигрира към океана, след което се завръща в сладководните води в периода на размножаване. Въпреки това има някои видове, които остават завинаги в сладководните води. Смята се, че рибите се завръщат на същото място, на което са били родени. Изследвания показват, че това твърдение е истина и т.нар. “домошарско поведение” зависи от различни фактори.

Риболов на сьомга:
Има разнообразни видове примамки за риболов на сьомга. Най-добрата стръв е хайверът на сьомгата, тъй като тези риби унищожават чуждия хайвер, за да оцелее собственото им потомство. Поради тази причина този вид стръв е забранен, но на пазара има алтернативен изкуствен продукт, съставен от протеини и аромати, наподобяващ хайвера на сьомга.
Също така за улов в сладководни води може да се използват червеи, мухи и насекоми, а за солена вода – мухи и различни ракообразни видове.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: