Чампурадо – мексикански горещ шоколад

26 Apr
Чампурадо

Чампурадо

Продукти:
3 чаши вода
2 пръчици канела
1 звездовиден анасон
¼ чаша царевично брашно
2 чаши прясно мляко
½ парче нарязан мексикански шоколад
½ чаша кафява захар

Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера кипнете водата с двете пръчки канела и анасона.
2. Махнете тенджерата от котлона, сложете капака и оставете вътре канелата и анасона за 10 минути. През това време смесете брашното, млякото, шоколада и захарта.
3. Извадете анасона и канелата и върнете тенджерата на котлона, включете на слаб огън.
4. Добавете сместа като непрекъснато разбърквате.
5. Продуктът е готов, когато шоколадът се разтопи напълно. Разбърква се и се сервира.

Advertisements

One Response to “Чампурадо – мексикански горещ шоколад”

  1. tutankhamon661 April 26, 2013 at 2:46 pm #

    Ще взема един 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: