Масаж с вулканични камъни

13 May
Масаж с вулканични камъни

Масаж с вулканични камъни

За масаж с вулканични камъни, горещи или студени, обикновено се използва минералът базалт. Този масаж има множество положителни ефекти върху организма: облекчава мускулни и ревматични болки, елиминира болките в гърба, бори се с депресията и безсънието. Като цяло, повишава тонуса на цялото тяло.

Тази техника следва древните традиции на американските индианци, на египтяните и шумерите, които още преди векове са открили лечебните свойства на камъните, които могат да поглъщат и отдават топлина. В действителност този масаж може да се направи с горещи или студени камъни.

По време на процедурата вулканичните камъни се нагряват във вода до температура 65-70 градуса. Тази част от тялото, която трябва да се третира, се намазва първо с масажно олио и след това камъкът се поставя върху нея. Когато камъкът изстине, се поставя друг на негово място.

Масажът с вулканични камъни не се препоръчва за хора, имащи чувствителни капиляри. Те трябва да опитат масажа със студени камъни. За него се използват бели камъни като кварц, които са охладени в лед. Този вид масаж укрепва и стимулира кръвоносната система и мускулите на тялото.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: