5 анимации, които задължително да гледате

22 May
5 анимации, които задължително да гледате

Любими анимационни герои

Има няколко невероятни анимационни филма, които всеки един от нас трябва да гледа през живота си. Анимационните герои се превърнаха в нещо повече от забавление за деца. Филмите с тях се радват на голям интерес от страна на възрастните като за това спомагат трогателните истории и житейските уроци, вплетени в сюжета. Така че, подгответе пуканките и сядайте пред телевизора – следват няколко филма, които не са за изпускане.

1. Пепеляшка

Пепеляшка е филм за принцеси, който всяко малко момиче поне веднъж гледа. Разбира се, има много филми за принцеси, но никой от тях не е толкова емблематичен колкото Пепеляшка. Историята разказва за малко момиче, което остава сираче и бива принудено да работи като слугиня в дома на злата си мащеха и доведените си сестри. Въпреки униженията, на които бива подложена, Пепеляшка не губи вярата си в доброто и надеждата за бъдещето. Една поучителна история, от която всички ние трябва да черпим вдъхновение.

2. Играта на играчките

Играта на играчките е невероятна поредица от анимационни филми, която се занимава с проблемите, през които преминава всяко дете по пътя към израстването му и превръщането му във възрастен човек. Първата серия на филма излиза през далечната вече 1995 година, а последната – през 2013 г. Две поколения деца са израснали с Бъз, Уди, Рекс и останалите от бандата. Ако все още не сте гледали тази легендарна поредица, направете си един неделен маратон пред телевизора. Не забравяйте и кърпички, защото на моменти нещата стават доста емоционални.

3. Моят съсед Тоторо

Японската анимация задължително трябва да се види, най-вече заради самия Тоторо. Филмът е създаден през 1988 г. от Hayao Miyazaki, който за японците е местният Уолт Дисни. А Тоторо е неговият Мики Маус. Постепенно Тоторо се превръща в един от най-популярните герои в японската анимация, а филмите с него са просто незабравими. Гледайте задължително, ако някога сте се чувствали самотни.

 4. Хартиеният човек

На последната церемония по раздаването на филмовите награди Оскар, Хартиеният човек грабна статуетка за най-добър късометражен анимационен филм. Лентата е черно-бяла и разказва историята на човек, който преследва жената на живота си. Един сладникав сюжет, но разказан по невероятен начин.

 5. Как да си дресираш дракон

Филмовата компания DreamWorks последните години постига успех след успех. Поредицата за Шрек беше изключително забавна, Мадагаскар беше впечатляващ, а Кунг Фу Панда – сърцераздирателна. Как да си дресираш дракон има по малко от всичко това. Филмът е смешен, затрогващ и изпълнен със скрити послания. Как да си дресираш дракон е точно за вас, ако обичате животните, но не харесвате онези клиширани филми с четириноги.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: