Най-голямата цветна градина в света се намира в пустиня

31 May
Миракъл Гардън

Миракъл Гардън

 

По това време на годината пролетта носи палитра от цветове и багри по улиците и градините на градове и села. Черешови цветове, мимози или лалета, невени или рози смело показват своите красиви цветя. Но можете ли да си представите градина с над 45 милиона цветя? Този зашеметяваща цветна градина, най-голямата в света, се намира в Дубай. Миракъл Гардън обхваща 72000 кв.м, пълни с оригинални и колоритни дизайни с цветя: пирамиди, сърца, иглута, звезди, истински автомобили, украсени с красиви растения, геометрични форми, легла от петунии в различни нюанси на розово, пауни, които вместо пера имат цветя и много други. Истински цветен рай в едно от най-невероятните места на земята: пустинята.

Миракъл Гардън

Миракъл Гардън

Най-изненадващо за градината Миракъл Гардън е, че е построена на пустинен терен. За да се осигурят нужните условия за растенията – да издържат на екстремни температури, ветрове и суха среда, е изградена система за преработката на отпадъчните води, които служат за напояване. Това предизвикателство срещу законите на природата е възможно само в Дубай.

Миракъл Гардън

Миракъл Гардън

Идеята е градината Миракъл Гардън да се променя всеки сезон с различни цветове и архитектура на цветята. Целта е туристите да се завръщат всяка година и да се наслаждават на различно изживяване. През най-горещите месеци в Дубай от юни до септември, когато термометрите показват над четиридесет градуса по Целзий, градината ще бъде затворена и ще отвори врати отново през октомври.

Миракъл Гардън

Миракъл Гардън

Миракъл Гардън

Миракъл Гардън

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: