Съвети при пътуване с лодка

7 Jun
Кораб

Кораб

 

Ако сте решили да си доставите удоволствието да пътувате с лодка или на круиз, то е добре да знаете някои неща, които могат да ви помогнат по време на пътуването и да си спестите много неприятни изживявания. Не малко хора страдат от световъртеж, замайване или повръщане, когато са на лодка, но има много начини да се избегнат тези и други неудобства, за да можете да се насладите пълноценно на почивката си.

За да избегнете замайване, най-доброто, което можете да направите, е да се настаните на задната част на лодката, т.е. кърмата. Но ако и това не ви помогне, има ефективни лекарства за предотвратяване на световъртеж. Трябва да ги вземете най-малко половин час преди да се качите на лодката. Опитайте се да не приемате много течности, както и обилна храна. Ядките и други твърди храни са подходящи за хора, страдащи от световъртеж в морето.

Разбира се, консумацията на алкохол е забранена, тъй като алкохолът увеличава неразположението. Избягайте да стоите до климатик или отоплителен уред, ако имате световъртеж. В случай, че се почувствате много зле, наведете главата си между коленете за няколко минути.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: