7 причини да се усмихвате по-често

10 Jun

7 причини да се усмихвате по-често

Независимо дали вярвате или не, има безброй причини, за да се усмихвате. Усмивката може да ви даде един напълно нов поглед върху живота и да ви накара да се почувствате по-щастливи. В тази статия ще разберете защо да се усмихвате повече.

1. Животът е прекрасен

Това е може би най-важната причина, за да се усмихвате повече. Още със събуждането си сутрин, вече има нещо, за което да сте благодарни. Толкова много хора губят живота си всяка секунда, минута, час и ден. Така че оценете живота си и бъдете благодарни за всяка глътка въздух. И се усмихнете.

2. Ти си красива

Знам, че звучи клише, но е вярно. Вие сте красива – напомняйте си го винаги и обичайте себе си. Дори и да се чувствате непривлекателна, това не е така. Някой обича начина, по който изглеждате, независимо дали това е майка ви, сестра ви, баща ви или бъдещият ви съпруг. Така че, усмихнете се, вие сте красива жена!

3. Домашните любимци

Ако се чувствате подтиснати и нищо не може да ви развесели, един безотказен трик за справяне с лошото настроение е да гледате снимки със сладки животни – забавните котенца и кученца винаги предизвикват усмивка . Или просто нагушкайте домашния си любимец, ако имате такъв. Не забравяйте, че животните обичат щастливите хора.

4. Привлекателността

Никой не обича да общува с човек, който е постоянно намръщен и недоволен от живота. Когато човек се усмихва, той изглежда самоуверен, общителен и енергичен. А хората забелязват това и се стремят обкръжението им да бъде такова. Определено една основателна причина, за да се усмихвате!

5. Щастието

Има безброй проучвания, които твърдят, че усмивката, дори и в най-тежките моменти, върши чудеса. Самото движение на устните при усмивката изпраща съобщения до мозъка, че вие сте в добро настроение,  а това от своя страна повишава нивата на ендорфини, които се отделят, когато се чувстваме щастливи. Ето ви още една причина да се усмихвате – по този начин се повдига настроението ви.

6. Да помагаш на другите

Знаете ли, че усмивката е заразна? Забелязвали ли сте, че, когато видите усмихнати хора, които се забавляват, и вашето настроение се подобрява? И това си има научно обяснение. При вида на нечия усмивка, вашите мускули се опитват да имитират същото. Така че, ако искате да отделяте положителна енергия, усмихвайте се по-често. А това ще помогне и да другите около вас да бъдат по-щастливи.

7. Без стрес

Освен за отделянето на ендорфини, усмивката спомага и да се редуцира нивото на стрес. Тя може да намали симптомите, свързани с тревожност.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: