Разлики между BB крем и фондьотен

24 Jun

Разлики между BB крем и фондьотен

През последните години BB кремовете навлязоха и на нашия пазар. Ако винаги сте се чудили каква е разликата между тях и фондьотените, четете по-долу. Макар че и двата продукта са сходни – прикриват несъвършенствата, има и много съществени различия.

Покритието

Една от най-съществените разлики е в нивото на покриване. Фондьотенът обикновено е по-тежък като текстура и затова покрива по-плътно. BB кремът е по-лек, което го прави подходящ за плаж или ежедневен грим.

Ползи за кожата

Макара че някои фондьотени претендират, че са полезни за кожата, BB кремовете ги превъзхождат неколкократно. Този крем има за цел да почисти кожата, да я направи безупречно сияйна и да запази свежия й вид цял ден. Опитайте и ще се уверите, че наистина е така.

Нюансите

Един от недостатъците на BB крема е малкото разнообразие е цветовете, които се предлагат. Обикновено този продукт е бял и в повечето случаи се слива с цвета на кожата, но ако тенът ви е прекалено светъл или прекалено тъмен, няма да стои никак добре.

Нанасянето

Има много начини за нанасяне на тези два продукта върху лицето. Докато за фондьотен можете да използвате четки, гъбички или пръсти, то BB кремът се нанася най-добре с пръстите на ръцете.

Слънцезащитният фактор

BB кремът осигурява на кожата ви по-висок фактор слънцезащита. Това прави този продукт изключително търсен и подходящ за летния сезон – преди да се отправите към плажа, нанесете тънък слой от любимия си крем. По този начин хем ще прикриете несъвършенствата, хем ще имате и ефективна защита.

Основа за грим

При нанасянето на BB крем нямате нужда от основа за грим, защото в него има такъв компонент. При фондьотена, знаете, че да постигнете блестящи резултати не можете да минете без един слой основа. Още едно предимство на BB крема!

Овлажняването

BB кремът овлажнява изключително добре кожата, за разлика от фондьотена, който пък я изсушава прекалено.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: