Ползите от меда

12 Jul

med

Несъмнено вкусен, а и лечебен, медът е много ценен за здравето. Можете да добавите мед към ястия или чай. Какви са ползите от него?

Облекчава възпалено гърло

Медът е изключително ефективен при премахване на болки в гърлото. Можете да го ядете с лъжица или да го добавите в чай ​​с лимон. Медът има успокояващо въздействие и бързо премахва неразположенията.

Лекува порязвания и ожулвания

Сложете мед на мястото, където сте се порязали или ожулили. Това е най-добрият начин да заздравите бързо раните си. Медът има антибактериални свойства и помага за намаляване на болката и отока.

Дава енергия

В дните, в които не ви се иска да ставате от леглото, когато се чувствате уморени и раздразнителни, медът е най-добрият заместител на кафето, а и е много по-здравословен.

Укрепва имунната система

Благодарение на антиоксидантите, които се съдържат в него, медът е перфектен начин да се засили имунната ви система, и следователно да се предпазите от всякакъв вид заболявания. Както при възрастните, така и при децата предпазва от инфекции, болести и укрепва организма.

Помага за по-добрата почивка

Чаша топло мляко спомага за по-добрия сън, но също така медът успокоява и действа отпускащо преди сън. Така че, не се колебайте да сложите няколко супени лъжици мед в чаша мляко, за да се насладите на много по-дълбок и здравословен сън.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: