Как косата ни да расте по-бързо

17 Jul

syveti-za-kosa

За някои жени е истинско мъчение да направят така че косата им да расте по-бързо, да бъде здрава и обемна. Причината може би се крие в това, че не е достатъчно хидратирана, не се полагат необходимите грижи или просто се използва неподходяща козметика.

Решете косата си постоянно

Да започнем с един от най-простите и лесни съвети: решете косата си. Тази проста задача е също толкова важна, колкото и всички други препоръки на стилистите.

Факт е, че трябва да разресвате косата си поне три пъти на ден, в продължение на няколко минути. Четката играе ролята и на релаксиращ масаж, стимулира кожата на главата, така че косата да може да расте по-бързо, да бъде по-силна и здрава.

Режете редовно връхчетата

Редовното подстригване на краищата е препоръка на всички стилисти, но обикновено никой не се вслушва в този съвет. Най-добре е да се режат връхчетата на всеки три до шест месеца, за да могат да израстат и да се регенерират новите косми.

Масаж с горещо масло

Горещото масажно масло може да възстанови голяма част от повредените коси. Но, внимавайте! Не можете да използвате всякакъв вид масло – ползва се бадемово масло или друг продукт, който съдържа естествени хидратиращи съставки.

Що се отнася до масажа, благодарение на него само за няколко минути ще получите гладка и копринена коса.

Изплакване със студена вода

Когато миете косата си, последното изплакване трябва да бъде със студена вода. По този начин се укрепва епидермиса, косата расте по-бързо, има невероятен блясък и мекота.

Маска с яйце

И накрая, много хора мислят, че яйцата не осигуряват по-бърз растеж. Но нищо не ни пречи да опитаме, нали? Яйцата имат много лечебни свойства и да се направи маска за коса с яйчен белтък е наистина много просто. Тогава?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: