Направи си сам: оригинални стъклени бутилки за декорация

23 Jul

Стъклени декорации

Стъклените декорации са един много красив начин да украсите дома си като в същото време рециклирате. Използвайте стари бутилки от вино, бира, оцет или газирани напитки, за да създадете свои оригинални решения от стъкло. Така например можете да изненадате гостите си с уникален поднос, върху който да наредите мезетата за виното. Или пък да окачите плоска стъклена бутилка върху стената си. Развихрете въображението си за още креативни идеи.

Какво ви е необходимо

  • фурна
  • стъклени бутилки
  • медна жица
  • пергаментова хартия


Как да действате

1. Премахнете всички хартиени етикети от бутилката и я измийте добре. Оставете я да изсъхне хубаво, най-добре цяла нощ.

2. Поставете парче пергаментова хартия върху метална тава за печене.

3. Поставете бутилката върху парчето хартия и пъхнете тавата във фурната. Ако възнамерявате да окачите на стена готовата бутилка, сега е моментът да поставите метална жица в гърлото й, навита в U-образна форма, така че двата края на жицата да бъдат в шишето.

4. Включете фурната на 90 градуса. Нека бутилката престои вътре на тази температура около час и половина. Рязкото затопляне на стъклото може да доведе до счупването му.

5. След този час и половина, увеличете градусите на 200. Нека бутилката престои така за около още 30 минути, след което нагласете фурната на температура 260 градуса. Оставете я докато се сплеска напълно. Това ще отнеме от 5 до 10 часа в зависимост от дебелината на стъклото.

6. Намалете температурата на фурната до 200 градуса. В рамките на един час периодично намалявайте температурата с по 35 градуса, докато достигне 90 градуса. При достигане на тази температура оставете стъклените бутилки така за час и половина.

7. Изключете фурната, без да отваряте вратата. Нека бутилките престоят вътре около 10 часа, за да изстинат напълно.


Внимание:

  1. Уверете се, че сте премахнали всички хартиени етикети върху бутилките. Хартията се запалва при 230 градуса и има реална опасност от възникване на пожар.
  2. Стъклото може да експлодира ако се нагрее неправилно – то трябва да се загрява постепенно. По същия начин следва и да се охлади.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: