Най-добрите хранителни комбинации

7 Aug

Вижте кои са десетте хранителни комбинации, обичани и консумирани всекидневно от милиони хора по света.

10. Яйца с бекон

яйца с бекон
Няма по-добро начало на почивен ден от няколко яйца с парче бекон. Протеините от яйцето и мазнината от местото ви дават сили на новия ден. Тук няма как да не отбележим, че беконът се комбинира много добре и с други храни – дори и със сладки неща, като бисквити например.

9. Пуканки с масло

пуканки с масло
Пуканките са открити първоначално от американските индианци. Те стават все по-популярни по време на Голямата депресия поради ниската си цена. И тогава, и сега, пуканките се асоциират с кината и театрите. Изкушението от голяма кутия пуканки  в киносалона е все толкова непреодолимо, разликата е само в ужасно завишената цена в наши дни.

8. Пица и бира

пица с бира
Има ли нещо по-добро от голяма пица пеперони и ледено студена бира? Горещата мазнина на пицата се отмива от освежаващата бира. Един прекрасен начин да изкарате петък вечер в компанията на вкусна храна, приятна компания и хубав филм по телевизията. И все пак – внимавайте с калориите!

7. Сол и пипер

Сол и пипер
Комбинацията от сол и пипер датира от седемнадесети век във френската кухня. Тогава се е смятало, че пиперът е единствената подправка, която не успява да „надвие” естествения вкус на храната. Днес всички сме единодушни, че храните стават по-вкусни с малко сол и пипер. Тези две подправки могат да се използват и при приготвянето на сладки неща. Най-добрите готвачи в света ги използват в комбинация за почти всяко ястие.

6. Бургер и пържени картофки

Бургер и пържени картофки
Въпреки че първите сведения за пържени картофи датират от 1600-1700 година, популярността им нараства значително и целият свят полудява по тях едва с появата на веригите за бързо хранене, особено Макдоналдс. Повечето такива вериги предлагат бургер с картофки и това се счита за вкусно меню. Американският термин за пържени картофи – French Fries се въвежда от щатски войници, които ги опитват за първи път в Белгия по време на Първата световна война.

5. Спагети с кайма

Спагети с кайма
Според едни твърдения тази комбинация се появява в началото на 20-ти век, когато италиански имигранти започват да я предлагат в Ню Йорк. Други пък твърдят, че спагетите с кайма датират още от Италия в Стария свят. Независимо от техния произход, днес всички сме благодарни за това вкусно ястие – особено ценено от бедния студент.

4. Сирене и крекери

Сирене и крекери
Класическата комбинация от сирене и крекери става учудващо популярна с появата  на бисквити Ritz през далечната 1934 г. Сервира се като лека закуска, особено на специални поводи. Обичана от бедни и богати, тази комбинация се получава еднакво добре без значение дали сиренето е обикновено или бри, както и бисквитите дали са купени или ръчно правени.

3. Тортила чипс и салса

Тортила чипс и салса
Въпреки че тортила чипсът и салсата са типично мексикански храни, тази комбинация стана много популярна, когато този чипс започна масово да се произвежда в Лос Анджелис. Днес това е един от най-обичаните и предпочитани аперативи в света.

2. Картофено пюре със сос

Картофено пюре със сос
Една храна, за която трябва да сме изцяло благодарни на KFC – сосът овлажнява картофите и добавя повече вкус, за да създаде перфектната комбинация.

1. Бисквитка Oreo и прясно мляко

Бисквитка Oreo и прясно мляко
Бисквитите Oreo са създадени през февруари 1912 г. в Ню Йорк. Това са и най-продаваните бисквити на 20-ти век. Слоганът “любимата бисквитка на млякото” не е никак случаен. Млякото е перфектната половинка на шоколада, а комбинацията е една от най-добрите.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: