Испанска вегетарианска пица с яйца и спанак

8 Aug
вегетарианска пица

вегетарианска пица

Продукти:
За около 6 души
Тесто за пица
400 г спанак
Зехтин
3 яйца
Чесън
Настъргано сирене

За доматения сос:
1/2 глава лук
400 гр пресни домати
Няколко листа босилек
2 с.л. зехтин
Сол
Пипер
Захар

Приготвяне:

Оставете тестото за пицата на стайна температура за около 30 минути.

В голям тиган сложете малко зехтин. Когато се сгорещи, добавете нарязаните на ситно чесън и пресен спанак. Оставете ги да се задушат за няколко минути и отстранете тигана от огъня.

В друг тиган подгответе домашния доматен сос. Сложете зехтина и добавете ситно нарязания лук. Добавете обелените и нарязани на кубчета домати и оставете да къкри на слаб огън за около 10 минути. Междувременно добавете сол, малко захар, черен пипер и босилек и оставете соса на котлона за около 3 минути.

Идва ред на пицата. Разстелете с точилка тестото и го намажете с доматения сос. Върху него разпределете спанака и настъргано сирене. Печете пицата 10 минути на 180 градуса.

Извадете пицата и счупете 3-те яйца отгоре. Върнете я във фурната за още 5 минути, докато се запекат яйцата. Извадете тавата, пицата е готова за консумация.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: