Най-странните вкусове сладолед

13 Aug

сладолед

Изглежда, че готвачите в днешно време са готови на всякакви експерименти с храната. Те посегнаха дори и на сладоледа и промениха тотално вкуса му. Ето няколко екстравагантни вкуса, които със сигурност по никакъв начин не ви се връзват с представата за ледено лятно удоволствие. Бихте ли ги опитали?

1. Сладолед с вкус на сирене

Да, сиренето само по себе си е вкусна храна, но сега си представете малко настърган чедър върху замразена пица. Това вече не е толкова апетитно, нали? Сладоледът с вкус на сирене е приумица на филипински готвачи.

2. Сладолед с вкус на октопод

Вече сте готови на повърнете, нали? Известен като Taco Aisu, този специалитет идва от Япония. Местото от октопод е потопено в замръзнал черешов сироп. Списъкът от странни неща, които японците слагат в сладоледа, наистина е изумителен. Следващият път, когато се наслаждавате на вкусен сладолед с всичките си сетива, само за момент си представете да го консумирате едновременно с калмари, конско месо, акула или морски водорасли. Японците го правят.

3. Сладолед с вкус на спагети и сирене

Предлага се в магазин във Венецуела, в който има разнообразие от над 900 вкуса сладолед.

4. Сладолед с вкус на хайвер

Френската компания Phillipe Faur произвежда сладолед с около 60% съдържание на хайвер от бяла есетра. Цветът му е бледо сив като на прясно разбъркан бетон. Компанията също има и сладолед с вкус на гъши дроб.

5. Сладолед “Студена пот”

Американски сладолед с всичките му обичайни съставки плюс „леки” добавки: три вида чили и два вида пикантен сос.

6. Сладолед с вкус на чесън

Градчето Гилрой в Калифорния с право би могло да се нарече „чесновата столица на света” – жителите му използват чесън почти във всичко, включително и в сладоледа.

7. Сладолед с вкус на бекон

Консумира се във Франция и във френската част на Канада. Вегетарианците може би го използват като оправдание, за да си припомнят вкуса на бекона.

8. Кучешки сладолед

Не, не се притеснявайте, това не е сладолед, направен от кучета, а за кучета. През 2009 г. находчив (или просто луд) предприемач отваря малък ван за продажба на сладолед с вкусове, специално подбрани, за да се харесат на косматите ни любимци.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: