Как да се отървем от бълхите по кучето с домашни средства

14 Aug

kuche

Бълхите не само карат кучето да се чеша силно и постоянно, но също така носят и болести. Те причиняват кожни алергии, завършващи с инфекции, които могат да се пренесат върху вас самите. Продават се различни препарати против бълхи, но те съдържат химикали, които могат да бъдат вредни, както за вас, така и за домашния любимец. Има и много домашни средства, които са напълно ефективни и не толкова опасни.

Варианти:

1. Смесете ябълков оцет и вода в пропорции 1/3 ябълков оцет, 2/3 вода. После изкъпете кучето, както обикновено с шампоан и го изплакнете с направения разтвор.

2. Поставете малки парченца чесън или бирена мая в храната на кучето. Някои ветеринари препоръчват да не се използва чесън, но повечето споделят мнението, че чесънът е добър не е само против бълхи, но и помага при други заболявания.

3. Изцедете един лимон и го смесете с 230 гр вода, количеството е за един ден. Поставете сместа в чист пластмасов спрей и пръскайте по кожата на кучето. Ако кучето ви има дълга козина, е необходимо да го разресвате. Миризмата ще е приятна за вас, но не и за бълхите.

4. Отблъскване на бълхи със лавандула. Има два варианта. Първият е да добавите няколко капки лавандулово масло в шампоана или във водата, в която къпете кучето. Бъдете внимателни, маслото не бива да попада в очите на кучето. Вторият вариант е да смесите 230 гр вода с няколко капки лавандулово масло. Нанесете разтвора върху кожата на кучето след къпане или впръсквайте в кожата на суха козина през ден.

5. Решете кучето с гребен против бълхи. Зъбците му са много близо един до друг и улавят бълхите, докато го решите. Потапяйте гребена в съд с вода и сапун, за да отстраните захванатите бълхи и продължете разресването. Можете да добавите и няколко капки лавандулово масло в контейнера.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: