5-те най-подходящи цветя за висящи кошници

20 Aug

висящи кошници
Висящите кошници са отличен начин за декориране на верандата, на балкона или на част от двора, където е невъзможно засаждането на цветя. Някои растения са по-подходящи за висящи кошници от други. Тук ще ви запознаем с пет отлични избора за този тип декорация.


Синя лобелия

Синя лобелия
Ярко синята лобелия (Lobelia Fountain Blue) се „влачи” по стеблото. Тя се характеризира с буен и бавен растеж. Цъфти от лятото до есента и изглежда страхотно както сама, така и в комбинация с други видове каскадни цветя.


Меламподиум

Меламподиум
Меламподиумът (Melampodium Melanie) се характеризира с много цветове и малко зеленина. Златните цветчета се появяват в края на пролетта и продължават да цъфтят до началото на есента. Меламподиумът няма да се „разлее” извън висящата кошница, той винаги изглежда красив и подреден.


Пентас

Пентас
Клъстерите на екзотичния пентас (Pentas New Look) са с формата на звезда, а цветово варират от светло розово до тъмно червено. Цветето не само е подходящо за висящи кошници, то е и отлично стайно растение. Осигурете му много светлина и то ще цъфти през цялото лято, даже и през есента.


Петуния

Петуния
Повечето градинари знаят, че петунията може да превърне висящата кошница в произведение на изкуството. Тя изисква малко грижи, а разнообразието от цветове, в които се предлага, е огромно. От вас се иска да следите редовно влажността на почвата и да отстранявате редовно увехналите стръкчета.


Ипомея

Ипомея
Цветовете на ипомеята напомнят много тези на петунията, но са по-малки по размер. Листата са със сърцевидна форма и подчертават допълнително красотата на сините, розовите или лилавите цветчета.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: