Съвети за здрави зъби

26 Aug

zdravi-zybi

Миенето на зъби и използването на вода за уста са само основни грижи за нашето орално здраве. Ако искаме да имаме чисти и здрави зъби е от съществено значение да се грижим за тях не само с продукти, но трябва да водим и здравословен начин на живот. Вижте няколко лесни и прости съвета, които ще ви помогнат да запазите зъбите си здрави.

Правилно хранене

Важно е да се знае кои храни са добри за нашите зъби. Сиренето например е много добър източник на калциев фосфат и също така помага за поддържането на зъбния емайл. Твърдите плодове като ябълката стимулират производството слюнка. Тези плодове са добри и защото помагат да се отстранят по естествен начин хранителните отпадъци, останали по нашите зъбите от предишни хранения.

Спорт

Дори и да не ви се вярва упражненията са полезни не само за тялото ни, но и за нашите зъби. Редовното спортуване помага за намаляване нивата на протеин в кръвта и по този начин се намалява риска от заболявания на венците.

Конец за зъби

Конецът за зъби е идеално средство за премахване на храни, останали между зъбите, които не могат да бъдат отстранени с четка за зъби.

Подходяща четка

Четката за зъби играе най-важната роля за здравето на зъбите и като такава тя трябва да бъде в състояние да отстрани бактериите и да почиства в дълбочина. Консултирайте се с вашия стоматолог, за да изберете подходящата за вас четка от всички видове, предлагани на пазара.

С тези лесни съвети без съмнение ще имате здрави, чисти и блестящи зъби. Зъбите трябва да се мият след всяко хранене, а използването на конец веднъж на ден. Избягвайте храни, които могат да оцветят зъбите, като вино и кафе.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: