Как се приготвя хубава плодова салата

30 Aug

plodova-salata

Няма нищо сложно да приготвим хубава плодова салата, но не е достатъчно само да сложим и разбъркаме плодовете в купа. Съществуват някои трикове, които могат да ни помогнат да приготвим вкусна салата със свеж аромат.

Салата от добре узрели плодове

Салатата не е толкова привлекателна, ако някои плодове са меки, а други твърди. За да избегнете това е най-добре е да изберете плодове със същото ниво на зрялост. Изберете добре узрели плодове вместо меки, за да имате свежа и сладка салата.

Сезонни плодове

Сезонните плодове са най-добри по отношение на консистенция и аромат. Не е подходящо да сложите меки червени боровинки с ябълки, извън сезона. Правилно подбраните сезонни плодове гарантират хубавата салата.

Микс от цветове и консистенции

Използвайте плодове с различни цветове като зелени, оранжеви, червени или лилави, за да се открои и подчертае всеки плод в салатата. Комбинирайте плодове с различни консистенции – хрупкави, сочни, влакнести плодове.

Равни по големина парчета

Нарежете плодовете на равни по големина парчета. Така салатата е не само визуално по-привлекателна, но и се яде по-лесно. Независимо дали предпочитате големи или по-малки парчета, изберете една и съща големина за всички плодове.

Цитруси

Прясно изцеденият лимонов сок е чудесен начин за подсилване на вкуса на плодовите салати. Освен това предпазва плодовете от покафеняване и подобрява вкуса им.

Добавете билки

Обикновено билките се използват като декорация, но много от тях, особено ментата, добавят свежест на плодове като пъпеши, цитруси и зърнени плодове.

Вземете под внимание тези съвети, за да имате вкусна, добре изглеждаща и богата на аромати салата. Плодовата салата е идеална за топлото време и подходяща за консумация по всяко време на деня.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: