Спа процедури за лице според типа кожа

4 Sep

spa-proceduri

Спа процедурите влияят невероятно добре на нашата кожа, но за да получим качествен резултат, е добре да се съобразим с типа кожа, който имаме, когато избираме процедури.

Суха кожа

Сухата кожа често е по-трудна за третиране заради ниското съдържание на липиди. Този тип кожа е склонна към дехидратация и се нуждае от специално третиране: липсата на вода забавя естествения цикъл на ексфолиация на кожата.

Препоръчителните процедури за лице са нежна ексфолиация и масла с вода. Този вид масла помагат на кожата да се хидратира по-добре. Хидратиращите и подхранващи маски са най-подходящи в този случай.

Мазна кожа

Мазна кожа произвежда повече мазнини, отколкото има нужда. Гримът, мъртвите клетки и дори мръсният въздух проникват в порите на кожата. За тяхното почистване се препоръчват маски с гликолова или салицилова киселина.

Смесена кожа

Смесената кожа на места е суха, на други с мазни области. Ако имате различни типове кожа на лицето трябва да ги третирате по различен начин. В тези случаи е подходящо почистване с микродермабразио, ензимен или химически пилинг, за да се получи баланс на кожата.

Разбира се, необходимо е да се премахнат задръстванията на “Т” зоната и да се направи хидратираща маска за омекотяване на останалата част на кожата.

Зряла кожа

Зрялата кожа може да бъде различна – мазна, склонна към акне, суха, дехидратирана и дори смесена. Но нейната особеност е циркулацията и мъртвите клетки.

Необходимо е да се третира според основния тип кожа: мазна, суха или смесена. Следва да се направят процедури, които увеличават кръвообращението и осигуряват антиоксиданти, витамини и минерали, подходящи за подмладяване на кожата.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: