Тайната на вкусното брауни

22 Sep

brownie

Брауни е любим десерт на малки и големи. Съчетава се превъзходно с чаша кафе или чай. Става още по-апетитен с разбита сметана или сладолед на върха. Ако внезапно сте застигнати от желанието за шоколад, брауни, със своя изтънчен вкус, ще достави истинска наслада на вкусовите ви рецептори.

Основните съставки

Заменете захарта от класическата рецепта за брауни с кафява захар или мед. Вкусът ще стане малко по-плътен, а ароматът – по-примамлив. Какаото на прах е задължителна съставка – дори и да не присъства във вашата рецепта, не се колебайте да го добавите към сместа.

Техниката на правене

В повечето рецепти за брауни пише, че яйцата и захарта трябва просто да се смесят. Опитайте да ги разбиете заедно – по този начин ще получите по-лек десерт с апетитна коричка. Върнете миксера на нормална скорост и добавете останалите съставки.

Няколко тайни съставки

Знаете ли кои подправки придават неповторим вкус на шоколада? Щипка лют червен пипер, джинджифил на прах, кардамон, едра сол, кимион могат да превърнат вашето брауни в кулинарен шедьовър. Кафето, освен страхотна напитка, която върви с този десерт, може да се използва и за направата му. Използвайте сварено и охладено кафе или мляно за еспресо. Също можете да добавите и няколко капки алкохол за аромат. Тъмен ром, уиски, коняк, ликьор са страхотен избор.

Плодове и ядки

Кората от цитрусовите плодове често се използва при печене на десерти. Портокаловата кора придава неповторим вкус на сладкишите. Всъщност, можете да използвате всякакви плодове при направата на брауни, стига да не са прекалено сочни. Сушените плодове са един добър вариант. Това се отнася и за ядките.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: