Как да ходим на високи токчета

29 Sep

01

Харесвате високи токчета, имате поне няколко такива чифта обувки, но рядко ги носите, защото не са ви удобни? Ако разпознавате себе си в тези редове, може би просто не знаете как правилно да ходите на високи обувки. Прочетете нашите съвети и бързо посягайте към любимия си чифт.

Точният размер

Най-важният урок за ходенето на високи токчета: уверете се, че обувките са точно вашия номер. Никога не купувайте един номер по-голям или по-малък само защото обувките са на разпродажба, а вашият размер е изчерпан.

Стилът

Не всеки стил обувки стои добре на всякакви крака. Преди да посегнете към желания чифт, се уверете, че обувката приляга плътно по крака ви и глезенът ви стои стабилно в нея. Освен това трябва да е удобна. Наистина е ужасно трудно да се ходи с нестабилни или неудобни обувки.

Подметката

Подметката е много важна, така че никога не я пренебрегвайте. Тя трябва да е изцяло равна и да има контакт с пода. Всяка една неравност по нея може да ви накара да се препъвате, което е всичко друго, но не и елегантно.

Правилната походка

Токчетата могат да подобрят стойката ви, но и това изисква тренировки. Когато ходите на високи обувки, дръжте главата си изправена, а раменете – изпънати назад. След като веднъж се научите да ходите с правилна стойка, ще се чувствате много по-уверена и по-стабилна, дори и с 10-сантиметрови токчета на краката си.

Торсът

Торсът е много важен при ходене с високи токчета. Упражненията за укрепването му ще направят ходенето далеч по-лесно. Ще откриете, че имате много по-голям контрол над тялото си, ще държите гърба си изправен и като цяло стойката ви ще се подобри.

Гледайте напред

Гледайте само напред и не се изкушавайте да поглеждате надолу. Ако се уловите, че прекалено често поглеждате към краката си, това е знак, че обувките не са ви удобни.

Практика

Нужна е практика, за да се научите да ходите добре на високи токчета. Обуйте един чифт и започнете да се разхождате в дома си. След няколко дни отидете на кратка разходка из квартала. Така, лека полека, ще свикнете с тях и ще започнете да ходите уверено дори и на големи разстояния.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: