Грим за устни според формата на устата

31 Oct

ustni

Наред с други неща устата и очите са двете зони от лицето, които привличат вниманието. Така че, дори и да сте нанесли правилно грима си, няма да получите ефекта, който искате, ако нямате повечко цвят на устните.

Въпреки това, не всички видове устни изискват един и същи тип грим. Какъв трябва да бъде той според формата на устата.

Тънки устни

Ако имате тънки устни най-добре е да следвате естествената линия на двете устни. След това сложете червило в какъвто цвят искате като за предпочитане са меките тонове, съчетани с блясък. Ще постигнете невероятен ефект с перлени цветове или гланц в центъра на долната устна. Важно е да не използвате тъмни цветове, защото устните ви ще изглеждат още по-тънки.

Плътни устни

Ако устните ви са дебели, най-добре ще е да очертаете вътрешни контури като следвате естествените очертания. Избягвайте гланц и тъмни цветове.

Малки устни

Ако искате устата ви да изглежда по-голяма, препоръчваме ви да удължите леко горната устна и да разширите долната. За да изглеждат двете устни съразмерни, излезте малко от контура в ъглите на долната устна. За да получите ефект за обем, можете да добавите блясък. Добре е да се използват червила в светли тонове.

Големи устни

За големите устни е най-подходящо да се очертаят с молив вътрешните контури на устата. Устните се запълват с два слоя червило като се завършва с блясък в центъра.

Асиметрични устни

Ако устните ви са асиметрични, най-добре е да увеличите обема на тънката част като очертаете контур навън или да намалите обема на най-дебелата част като очертаете контур навътре.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: