Не давайте обещания, които не можете да изпълните

6 Nov

obeshtania

Случва ли ви се често да обещаете нещо на някого, а после да не изпълните поетия ангажимент. Научете се да не давате обещания, които не можете да спазите, защото повярвайте – няма по-неприятен човек от този, който постоянно обещава, но никога или рядко изпълнява поетото обещание. Помислете върху следното.

1. Понякога обещанията се дават набързо, но се замислете преди това. Уверете се, че можете да изпълните поетия ангажимент, не го правете импулсивно.

2. Бъдете честни за вашите способности. Когато ви поставят задача, а вие не сте убедени във възможностите си, по-добрият избор е да си признаете, да поискате помощ, вместо да приемете безропотно. Истината ще излезе наяве, а впечатлението, което ще оставите в околните е, че сте безотговорен и несериозен човек.

3. Дръжте си устата затворена, за да не дадете обещание, които не можете да спазите. Бъдещето е несигурно и обещанията в дългосрочен план не са добра идея.

4. Обърнете внимание на нещата, които обещавате на децата си. Хората злоупотребяват най-много с децата, а те са най-лесно раними. Не им казвайте, че ще ги заведете на разходка през почивните дни, ако вече имате други планове и нямате намерение да го направите. Още по-лошо е да обещаете нещо, което няма как да знаете със сигурност, например, че вие никога няма да се разведете.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: