Премахване на белези със зехтин

10 Nov

olive_oil(14)

Зехтинът е известен със своите овлажняващи и лечебни свойства. Той е бил използван в продължение на векове за омекотяване на кожата, за подхранване на косата, за възстановяване на кожни разкъсвания. В комбинация с лайка, шипка и невен, зехтинът се превръща в мощно оръжие срещу белезите. Лайката естествено избелва кожата, тя спомага избледняването на белега. Невенът е известен със своите лечебни свойства. Серумът, който ще ви предложим, ако се прилага всеки ден, постепенно ще ви отърве от стари и нови белези.

От какво се нуждаете:

  • Зехтин
  • Масло от семена на шипка
  • Етерично масло от лайка
  • Етерично масло от невен
  • Стъклена бутилка

Инструкции:

1. Направете си натурално, билково масло за изглаждане на белези. Смесете шест капки от етеричното масло от лайка и шест капки от етеричното масло от невен в стъклена бутилка. Оставете сместа да престои два дни, за да се смесят добре маслата.

2. Прибавете към сместа 2 с.л. зехтин и 1 с.л. масло от семената на шипка. Разклатете бутилката, за да се смесят всичките съставки.

3. Почистете засегнатото място с мек, неароматизиран сапун и подсушете.

4. Нанесете малко количество от получения серум върху засегнатата кожа. Разтрийте добре с кръгови движения като упражните и лек натиск – маслата трябва да проникнат в кожата. За най-добри резултати, правете това два пъти дневно. Помнете, че е нужно време, за да се премахнат скорошните белези, а старите – да избледнеят. Имайте търпение.

5. Продължете да нанасяте серума, докато белегът не изчезне напълно. Трябва да минат поне две седмици, преди да започнете да виждате резултати.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: