5-те най-големи мита за водката

11 Nov

vodka

Въпреки че водката обикновено се свързва с Русия и други страни от Източна Европа, тя е любимо спиртно питие и на американците. Те пият повече водка отколкото джин, ром, текила и коняк взети заедно. Но въпреки популярността й, водката все още е една голяма загадка. За да изясним някои често срещани заблуди, подбрахме петте най-разпространени мита, както и истината за тях. Наздраве!

Всички водки са еднакви

Нищо подобно. Тук има значение откъде идва алкохолът и от какво се дестилира. Традиционните видове водка, предимно източноевропейски, са много по-твърди, ароматни и съдържащи предимно сурови съставки. Западните страни произвеждат много по-мека водка.

Повече дестилиране = по-добра водка

Това твърдение може да се чуе както от световни производители, така и от потребителите. Но истината е друга. Всяка една компания прави своя дестилация, която е различна от дестилацията на други марки. Ако една водка е дестилирана прекалено много, има риск от отслабването на вкуса, аромата и характера на основните съставки. Това, което остава, по същество е чист алкохол.

Водката се прави от картофи

Въпреки че водката може да се дестилира от картофи, на практика тя може да се получи почти от всичко. Във Франция правят водка от грозде. Има дори и такава, направена от мляко. Но повечето видове водки се правят от царевица, пшеница и други зърнени храни.

За коктейлите не е необходимо водката да е хубава

Въпреки че едва ли ще усетите вкуса на водката в един коктейл с много съставки, на следващата сутрин определено ще знаете дали алкохолът е бил качествен. Животът е твърде кратък, за да пиете слабо дестилирана водка.

Цената = качеството

Колко пари трябва да похарчите за една бутилка водка? Това е един доста труден въпрос, тъй като цената не е показател за качеството. Нашият съвет: опитайте колкото се може повече различни водки в няколко ценови диапазони.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: