Вреден ли е бодибилдингът?

20 Nov

bodybuilding

За отрицателното въздействие на културизма върху нашето тяло можете да чуете от лекари, от спортисти, дори от съседа. Непоколебимото убеждение, че се “тъпчите” с “химии”​​, е любима фраза на много “експерти”.

За ефектът от различните стимуланти е писано много и подробно. Но вреден ли е бодибилдингът в своя чист вид? Отговорът се крие в самото естество на културизма.

Изграждането на мускули за любителите, практикуващи спорта веднъж седмично, без фанатизъм и гълтане на различни таблетки, има невероятно благоприятен ефект.

На първо място, това е надежден начин да се отървете от натупаните ненужни мазнини и да получите нормално, здраво тяло. Добрата тренировка подобрява тонуса и по този начин успешно се бори с депресията. Причината се крие в тайната на нашата психика – външният вид играе важна роля за нас самите.

Бодибилдингът подобрява еластичността на съдовата стена, (но само при постоянно натоварване) и предотвратява последващата поява на артрит – бичът на старостта.

И накрая, както при всеки спорт, културизмът носи истинско забавление – подобрява настроението, намалява тревожността и носи удовлетворение от живота.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: