Как да се отървем от излишната вода в организма

25 Nov

otslabvane

Ако се опитвате да отслабнете, водата може да се окаже една от пречките, които трябва да преодолеете. Излишната вода може да ви накара да изглеждате и да се чувствате подути, както и да измести стрелката на кантара надясно. Вашето тяло може да задържа вода по много причини, вариращи от прекомерна консумация на сол, хранителни дефицити, горещи метеорологични условия или страничен ефект при прием на някои лекарства. За да се отървете бързо от т.нар. водно тегло или да предотвратите задържането на вода напълно, трябва да направите няколко промени в начина си на живот.

1. Консумирайте максимум 1500 мг натрий дневно – това е препоръчваната от  Световната здравна организация доза. Приемането на храна, богата на натрий, ще доведе до задържане на вода в организма и до подуване на корема.

2. Изхвърлете излишната вода и натрий от организма чрез кардио упражнения, които трябва да се правят два, три часа преди лягане. Препоръчително е да опитате потта, която се отделя – ако тя е солена на вкус, това означава, че тялото ви изхвърля натрий.

3. Пийте вода през целия ден. Тя изхвърля токсините, включително и излишъка от натрий от тялото ви. Ако тялото ви е дехидратирано, то е склонно да задържа повече вода, което създава усещането за подпухналост. Пийте от 8 до 10 чаши на ден.

4. Избягвайте въглехидратите, защо те абсорбират вода и ще ви накарат да се чувствате подути. Консумирайте ги в сутрешните часове, така че да има достатъчно време да се усвоят от организма.

5. Избягвайте кофеина и алкохола, защото те водят до дехидратация на организма.

6. Приемайте витамин В и мултивитамини. Първият предотвратява задържането на вода в организма. Мултивитамините са необходими, защото докато се опитвате да се отървете от излишното количество вода в тялото, вие се лишавате и от някои витамини.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: