Ядки за профилактика срещу рак на панкреаса

27 Nov

qdki

Рискът от развитие на рак на панкреаса рязко намалява, ако човек редовно консумира лешници, бадеми, орехи, шам фъстък и кашу. До това заключение стигат изследователите от Харвардския медицински институт. За да се избегне развитието на тумори, е достатъчно да се яде шепа ядки само два пъти седмично. Основните причини за развитието на тумори на панкреаса са затлъстяване и тютюнопушене. Освен това, рискът се увеличава с наличието на диабет. Ядките, които са богати на минерали и витамини, намаляват заплахата от образуване на ракови клетки.

В изследването са участвали 75 000 жени, служители на Бирнингамската болница и Харвардския медицински институт. Въпреки че ядките се смятат за калоричен продукт, те влияят благоприятно върху организма на жената, ако се ядат в малки количества. Освен това честата консумация на ядки помага да се намали заплахата от сърдечен удар с 10 %. Те са изключително полезни и за бременни жени. Според статистиката, жените, които приемат бадеми, кашу и орехи, раждат деца, които не страдат от алергии.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: