Вкусна сурова туршия за Коледа, готова за консумация след 2 дни

17 Dec

turshia

Продукти:

целина
чушки
моркови
зеле
карфиол
Общо 5 кг.

Приготвяне:

Всички продукти се нарязват, слагат се в дълбок съд и се заливат със следната студена марината:

600 гр оцет
500-600 гр олио
250 гр захар
200 гр сол
15 аспирина

След като се изсипе маринатата, се долива вода докато се покрият всички продукти. Захлупва се чиния и се оставя на стайна температура за 48 часа. След този период туршията е готова за консумация.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: