Домашен коледен пудинг без глутен

23 Dec

pudding

Необходими продукти:

• 1 ½ чаша смлени бадеми
• 1 ч.л. канела
• 1 пакетче ванилия
• ¼ ч.л. смляно индийско орехче
• ¼ ч.л. джинджифил
• 2 с.л. ябълков сок
• 250 гр. сушени кайсии, нарязани
• 225 гр. фурми, без костилки и нарязани
• 25 гр. сушени боровинки
• 25 гр. стафиди
• Кората на 1 портокал, настъргана
• 80 гр. бял шоколад, разтопен
• Пресни череши
• Ванилов крем, по желание

Тестото

Сложете фурмите, портокаловата кора, кайсиите, ванилията, смлените бадеми, канелата, индийското орехче и джинджифила в кухненски робот. Разбийте продуктите за няколко минути, докато станат на трохи. Прехвърлете ги в голяма купа и добавете ябълковия сок. Разбъркайте добре.

Пудинг форми

Поставете стреч фолио на дъното на всяка една формичка и разделете сместа поравно. Когато сте готови, обърнете формите отвътре навън, за да отстраните фолиото.

Разтопете шоколада

Разтопете бял шоколад на водна баня. Внимателно го разстелете върху пудинга. Декорирайте с пресни череши и сервирайте с ванилов крем.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: