8 факта за природните аномалии

9 Jan

8-fakta-za-prirodni-anomalii

На нашата планета има места, където се случват недостижими за науката и човешкия ум природни аномалии и мистериозни природни феномени. Ето някои от тях.

1. В Китай тече река с водопад, който не замръзва през зимата дори при -30 градуса по Целзий. Но в средата на лятото, по необясними причини, той започва да замръзва.

2. Съществува много малко езерце (102×61 метра) в Талдикурган, Казахстан, което не пресъхва и в най-горещите дни на лятото. Водата в него остава ледено студена. В него не живеят нито водорасли, нито риба.

3. В планините в щата Асам, Индия, има долина, известна като “Долината на падащите птици”. Всяка година през август посред нощ падат птици от небето. Те са в полусъзнание и не се опитват да избягат, когато някой ги вземе в ръка.

4. Много време в Австралия било държавна тайна съществуването на праисторическите растения – Вулеми. Те са иглолистни дървета и са на възраст от 150 милиона години.

5. Когато учените провели задълбочени изследвания на Северния ледовит океан и Антарктида, установили, че размерите и формите на техните контури са почти идентични. Предполага се, че при падането на метеорит Антарктида е изтласкана в другия край на планетата. Днес тази хипотеза има много поддръжници.

6. Раул Кано – микробиолог, открил спори на оцелели микроорганизми в парче кехлибар. “Кано” е биологичното наименование на спорите, попаднали в кехлибара преди 25 милиона години.

7. Близо до Рим съществува природна аномалия. На това място съдържанието на иридий надвишава нормата повече от 300 пъти. Иридиевият слой се намира под земята и се отнася към периода на изчезването на динозаврите. Подобни аномалии са били открити и по крайбрежието на Каспийско море, Испания и Дания.

8. Когато земята е ударена от мълния, в мястото на удара се получава зона с високо напрежение. Ако човек мине през това място, е възможно да умре.За щастие, такива зони се образуват за няколко минути, след което изчезват.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: